Henter indhold...
AlderOnline sorggruppe til teenagere (13-19 år) med syge forældre eller søskende

Det Nationale Sorgcenter/Børn, Unge & Sorg


Børn og unge går ofte alene med svære følelser og bekymringer, når en mor, far eller søskende er syg. De ønsker ikke at belaste den syge forælder, eller de forældre som har bekymringer med en syg søskende. En del børn og unge er også bange for, at forældrenes sygdom eller psykiske trivsel forværres yderligere, hvis deres far/mor skal gå og bekymre sig om, hvordan deres raske børn har det. Det kan også være, at man reagerer ved at blive endnu mere omsorgsfuld og ansvarlig derhjemme og måske vælger aktiviteter fra for at komme hjem. Måske er der endda ikke en anden forælder at støtte sig til, så man føler sig helt alene.

Nogle af vores gruppeforløb gennemføres med fysisk fremmøde, mens andre gruppeforløb gennemføres online. Grupperne består af 8 deltagere og en psykolog fra huset. 

Temaer som arbejdes med i begge gruppeforløb er bl.a. afklaring af, hvad der er svært for den enkelte ift. forælderens sygdom, overblik over forælderens sygdomsforløb og hændelser som har gjort særligt indtryk, relationen til den syge forælder, familien, skolen og venner samt tanker om fremtiden. Formålet med grupperne er at skabe et trygt rum, hvor de unge kan dele erfaringer, genkende sig selv i de historier som andre fortæller og dermed få normaliseret tanker og følelser samt opleve en samhørighed omkring det vilkår at have en syg forælder.

Der er forskel på at leve med henholdsvis en kronisk syg forælder og en livstruende syg forælder og derfor sammensættes vores pårørendegrupper ud fra denne skelnen.


Tilbuddet er til dig, som...

er ung og lever med fysisk sygdom hos enten en forælder eller søskende. Vores tilbud afhænger af din alder samt af hvem der er syg i familien, og om der er tale om en livstruende eller kronisk sygdom.

https://sorgcenter.dk/psykologhjaelp/ved-sygdom-i-familien/individuel-terapi-og-gruppeterapi-ved-sygdom/

 


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Silkeborg Kommune administreres af Frivilligcenter Silkeborg

Frivilligcenter Silkeborg Silkeborg Kommune
Top